06 Noiembrie 2018

Pe 5 noiembrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Institutul Bancar Român a organizat seminarul de instruire cu tema „Spălarea banilor în mediul online”.

Cei 29 de participanți din cadrul băncilor licențiate – specialiști care-și desfășoară activitatea în subdiviziunile antifraudă, control intern, audit intern, conformitate, carduri, securitate bancară, plăţi, etc. - au avut posibilitatea de a se familiariza cu reglementările legale europene în domeniul spălării banilor în mediul online, cu modalităţile practice prin care se poate realiza spălarea banilor în mediul online, precum și cu posibilitățile de detectare a cazurilor de spălare a banilor în mediul online.

În cadrul seminarului au fost examinate metode și tipologii de spălare a banilor în mediul online, precum și componentele esențiale ale schemelor de spălare a banilor în mediul online, riscurile și vulnerabilitățile: „cărăușii de bani”, tipologia și rolul acestora; furtul de identitate în mediul online; falsul informatic; canalele de comunicare anonime; utilizarea monedei virtuale în activitatea de spălare a banilor și multe alte aspecte specifice interesante.

Cunoștințele teoretice au fost complementate cu studii de caz și exerciții practice, ceea ce a oferit participanților la seminar posibilitatea de a înțelege mai bine căile de contracarare a activităților de spălare a banilor în mediul online.

În perioada 25 – 26 octombrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Casa de Formare din Luxemburg a organizat seminarul de instruire cu tema „Funcția de conformitate ca parte a unei guvernanțe corporative eficiente: prezentare generală, principii-cheie și implementare practică”, dedicat membrilor Consiliilor de Administrație ale băncilor, membrilor organelor executive, șefilor departamentelor de conformitate, legalitate, consilierilor membrilor organelor executive, care a întrunit 24 de participanți.

26 Oct 2018

În perioada 27 – 30 noiembrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Casa de Formare din Luxemburg, a organizat seminarul de instruire cu tema „Managementul securității cibernetice și informaționale”, care a avut drept obiectiv de bază formarea unei viziuni generale asupra securității informatice, a problemelor și a riscurilor asociate securității cibernetice.

30 Noi 2018