05 Decembrie 2018

În perioada 3-5 decembrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Casa de Formare din Luxemburg, a organizat seminarul de instruire cu tema „Retail banking, Noi canale de distribuție și E-Banking”.

În cadrul seminarului au fost instruiți 26 de manageri de nivel mediu din cadrul băncilor licențiate, a căror activitate ține de luarea deciziilor și elaborarea strategiilor în domeniul retail banking.

Pe parcursul seminarului participanții au avut posibilitatea de a analiza punctele tari și punctele slabe ale strategiei bancare actuale, de a analiza mediul local, maturitatea transformării, potențiale canale și instrumente de distribuție și au construit scenarii locale, aspecte care definesc foaia de parcurs, planificarea și consolidarea blocurilor necesare pentru evoluția strategică a unei bănci.

Transferul de cunoștințe teoretice a fost complementat de un exercițiu de brain storming, în cadrul căruia participanții au construit scenarii reale în raport cu situația reală din cadrul băncii.

Cunoștințele obținute în cadrul seminarului au răspuns așteptărilor participanților, care au avut posibilitatea să cunoască mai multe practici internaționale în domeniul retail banking și E-Banking, care, sperăm, î-i vor ajuta să vină cu idei și direcții noi de dezvoltare a acestor segmente ale pieței serviciilor financiare.

În perioada 27 – 30 noiembrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Casa de Formare din Luxemburg, a organizat seminarul de instruire cu tema „Managementul securității cibernetice și informaționale”, care a avut drept obiectiv de bază formarea unei viziuni generale asupra securității informatice, a problemelor și a riscurilor asociate securității cibernetice.

30 Noi 2018

Întrevederea Președintelui ABM, Dl Nicolae DORIN cu reprezentanții Misiunii FMI în Republica Moldova

La 21 mai 2015, Președintele ABM, Dl Nicolae DORIN a avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii de asistență tehnică a Fondului Monetar Internațional, care se află în vizită la Chișinău în perioada 18-28 mai, la invitația Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova.

21 Mai 2015