Consolidarea parteneriatelor bilaterale și cooperarea între piețele de capital din Republica Moldova și România

28 Martie 2024

 

 

Asociația Băncilor din Moldova a avut onoarea de a fi prezentă la cea de-a doua ediție a evenimentului Moldova – Romania Capital Bridges, la București.
Evenimentul a fost organizat de către Bursa de Valori Bucuresti în parteneriat cu diverse instituții și entități naționale și internaționale.

 


Evenimentul a fost un cadru propice pentru discuții despre oportunitățile de colaborare și cooperare între piețele de capital din Republica Moldova și România, fiind evidențiate avantajele unei colaborări mai strânse între acestea, diversificarea portofoliilor de investiții, atractivitatea pieței din Republica Moldova pentru investitori, în special în contextul negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


De asemenea, au fost dezbătute strategii pentru promovarea investițiilor durabile și responsabile în contextul tendințelor mondiale/regionale și a provocărilor economice actuale.
Participarea atât a demnitarilor politici, liderilor de afaceri, investitorilor și oficialilor publici din Republica Moldova și România, cât și a reprezentanților comunității internaționale la acest forum a fost extrem de benefică pentru promovarea colaborării între piețele de capital din cele două țări.

 

 

Alte articole

Asociația Băncilor din Moldova (ABM) și Asociația Română a Băncilor (ARB) continuă colaborarea și schimbul de experiențe, pentru dezvoltarea sectorului bancar

Asociația Băncilor din Moldova (ABM) în data de 26 martie 2024 a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor (ARB). Această întrevedere marchează o etapă semnificativă în avansarea parteneriatului și colaborării dintre cele două asociații, începute acum un an.


27 Mar 2024

Asociația Băncilor din Moldova a participat la evenimentul ”Noutățile fiscale și vamale în contextul alinierii la directivele UE”

Evenimentul din 29 martie „Noutățile fiscale și vamale în contextul alinierii la directivele Uniunii Europene”, a fost organizat de către Monitorul fiscal FISC.md, împreună cu Misiunea Înalților Consilieri ai Uniunii Europene, Ministerul Finantelor al Republicii Moldova și Serviciul Fiscal de Stat.


01 Apr 2024