Asociația Băncilor din Moldova (ABM) și Asociația Română a Băncilor (ARB) continuă colaborarea și schimbul de experiențe, pentru dezvoltarea sectorului bancar

27 Martie 2024

 

 

 

Asociația Băncilor din Moldova (ABM) în data de 26 martie 2024 a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor (ARB). Această întrevedere marchează o etapă semnificativă în avansarea parteneriatului și colaborării dintre cele două asociații, începute acum un an.

 

Am discutat despre modalități de stimulare a creditării în contextul actual, cu accent pe eficiența garanțiilor publice pentru companii. Împărtășind experiența și perspectivele noastre, ne-am propus să identificăm soluții inovatoare pentru a sprijini creșterea nivelului de creditare, care rămâne încă scăzut în Moldova.

 

Pentru a îmbunătăți practicile noastre în domeniul AML am beneficiat de informații utile din experiența ARB.

În scopul facilitării interoperabilității și inovației în domeniul bancar am discutat despre progresele și provocările în implementarea Single Euro Payments Area (SEPA) și Directivei privind Serviciile de Plată 2 (PSD2).

 

Un aspect important abordat a fost necesitatea de a fi mereu în pas cu schimbările legislative și reglementările din domeniu, pentru a putea adapta activitățile în concordanță cu noile cerințe

 

De asemenea am explorat oportunitățile de colaborare între cele două asociații pentru a promova schimbul de cunoștințe și bune practici, precum și pentru a aborda împreună provocările comune din sectorul bancar.

 

Întrunirea a fost extrem de productivă și a pus bazele unor acțiuni viitoare care vor contribui la consolidarea poziției Asociației în mediul bancar și financiar.

 

Exprimăm recunoștința față de colegii noștri din Asociația Română a Băncilor pentru contribuția valoroasă la această întâlnire și pentru angajamentul continuu față de consolidarea relației de colaborare. Suntem convinși că prin eforturi comune, vom contribui la dezvoltarea unui sector bancar puternic și rezilient în regiunea noastră.

 

 

 

Alte articole

Colaborarea dintre FNGCIMM și Asociația Băncilor din Moldova, va genera noi oportunități de afaceri pentru IMM-uri, prin facilitatea accesului companiilor moldovene la finanțare, ceea ce va avea ca efect impulsionarea și intensificarea relațiilor comerciale și economice dintre cele două țări 

În data de 26 martie 2024, reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici Mijlocii (FNGCIMM) au avut o întîlnire cu conducerea Asociației Băncilor din Moldova (ABM). Reuniunea, care a avut caracterul unei întîlniri de lucru, a prilejuit discuții constructive privind utilizarea de produse și programe de garantare destinate IMM-urilor, cu efect în stimularea intermedierii financiare și adoptarea de soluții digitale de către sectorul financiar din Republica Moldova.


27 Mar 2024

Consolidarea parteneriatelor bilaterale și cooperarea între piețele de capital din Republica Moldova și România

Asociația Băncilor din Moldova a avut onoarea de a fi prezentă la cea de-a doua ediție a evenimentului Moldova – Romania Capital Bridges, la București. Evenimentul a fost organizat de către Bursa de Valori Bucuresti în parteneriat cu diverse instituții și entități naționale și internaționale.


28 Mar 2024