Noutăți

11 Decembrie 2023

Asociația Băncilor din Moldova a participat la Masa Rotundă Finance4Agriculture

Evenimentul a fost organizat de German Sparkassenstiftng Moldova în cadrul proiectului „Consolidarea dezvoltării durabile a zonelor rurale prin îmbunătățirea accesului la finanțare pentru măsurile de adaptare la schimbările climatice în Republica Moldova”.

Citește mai mult#

08 Decembrie 2023

Asociatia Băncilor din Moldova (ABM), în comun cu reprezentanți ai sectorului bancar, a participat la un seminar organizat de Agenția pentru Eficiență Energetică, cu suportul partenerilor de Dezvoltare (UNIDO, GCIP, GEF) care s-a axat pe dezvoltarea capacităților sectorului bancar pentru finanțarea proiectelor de eficiență energetică și energie regenerabilă.

Asociatia Băncilor din Moldova (ABM), în comun cu reprezentanți ai sectorului bancar, a participat la un seminar organizat de Agenția pentru Eficiență Energetică, cu suportul partenerilor de Dezvoltare (UNIDO, GCIP, GEF) care s-a axat pe dezvoltarea capacităților sectorului bancar pentru finanțarea proiectelor de eficiență energetică și energie regenerabilă. Agenda evenimentului a fost elaborată ca răspuns la feedback-ul și subiectele de interes exprimate de  sectorul bancar, care țintesc nevoile de competențe în domeniul finanțării sustenabile.

Citește mai mult#

05 Decembrie 2023

Asociația Băncilor din Moldova dorește să reitereze angajamentul continuu al sectorului bancar în sprijinul fermierilor și al sectorului agricol în ansamblu

În contextul actual, în care agricultorii se confruntă cu dificultăți cauzate de conjunctura regională, subliniem că comunitatea bancară rămâne deschisă și implicată în găsirea de soluții pentru aceste provocări.

Citește mai mult#

01 Decembrie 2023

Instruire în domeniul Transformării digitale și Fintech

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2023, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Casa de Formare din Luxemburg, a organizat seminarul de instruire cu tema „Digital Transformation & Fintech”.

Citește mai mult#

30 Noiembrie 2023

Asociația Băncilor din Moldova împreună cu experții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și alte părți interesate este în proces de identificare a unor soluții și modele de digitalizare a procesului de executare între executorii judecătorești și conturile bancare debitoare

Executarea unei hotărâri judecătorești este esențială pentru protecția drepturilor creditorilor și un element indispensabil al unei piețe favorabile întreprinderilor. În Moldova, timpul și cheltuielile aferente schimbului de comunicare dintre executorii judecătorești și băncile comerciale cresc semnificativ costurile de executare.

Citește mai mult#
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 22 23