Asociația Băncilor din Moldova a participat la evenimentul ”Noutățile fiscale și vamale în contextul alinierii la directivele UE”

01 Aprilie 2024

 

Evenimentul din 29 martie „Noutățile fiscale și vamale în contextul alinierii la directivele Uniunii Europene”, a fost organizat de către Monitorul fiscal FISC.md, împreună cu Misiunea Înalților Consilieri ai Uniunii Europene, Ministerul Finantelor și Serviciul Fiscal de Stat.

 

În cadrul evenimentului, Panelul III a fost moderat de către președintele ABM, Dorel Noroc, care a comunicat despre principalele beneficii pentru cetățeni și companii ale alinierii sectorului bancar naţional la standardele Uniunii Europene, și anume, mai multă comoditate în realizarea plăților internaționale (implementarea SEPA și PSD2), siguranță (implementarea standardelor UE în materie de garantare a depozitelor și supravegherea bancară) și oportunități (sporirea accesului la finanțarea prin diverse instrumente cu suportul fondurilor europene).

 

Dna Alexandra SIDORENCO Șefă a Departamentului business digital, B.C. „EuroCreditBank” S.A, a prezentat în detalii soluții financiare digitalizate ca instrument de eficientizare a afacerii.

 

La fel, în cadrul Panelului, dl Andrei DUCA, Șef al Direcției dezvoltare informațională, Serviciul

Fiscal de Stat, a vorbit despre interacțiunea dintre bănci și Serviciul Fiscal de Stat, pe dimensiunea raportării conturilor financiare.

 

Evenimentul a reprezentat o platformă eficientă pentru interacțiunea specialiștilor și informarea publicului cu privire la beneficiile integrării europene.

 

Evenimentul integral – https://www.youtube.com/watch?v=neju1rMQsAk

 

 

Alte articole

Consolidarea parteneriatelor bilaterale și cooperarea între piețele de capital din Republica Moldova și România

Asociația Băncilor din Moldova a avut onoarea de a fi prezentă la cea de-a doua ediție a evenimentului Moldova – Romania Capital Bridges, la București. Evenimentul a fost organizat de către Bursa de Valori Bucuresti în parteneriat cu diverse instituții și entități naționale și internaționale.


28 Mar 2024

Dragi contabili și auditori,

Astăzi, 4 aprilie, celebrăm munca și dedicarea voastră în domeniul profesional de activitate. Sunteți pilonii de susținere ai transparenței financiare și integrității în afaceri, aducând claritate și încredere în lumea cifrelor.


04 Apr 2024