Comunicat informativ al Asociației Băncilor din Moldova

26 Februarie 2018

Pe parcursul zilei de 23 februarie 2018 Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Institutul Bancar Român, a organizat seminarul de instruire cu tema „Abordari practice in managementul riscului operational”.

 

Având la bază cele mai recente tendinţe şi actualizări, seminarul a oferit participanților o înţelegere şi o cunoaştere aprofundată a riscului operaţional, a reglementarilor internationale in acest domeniu, precum si a metodelor de evaluare, calcul al capitalului reglementat si control al acestui risc. În cadrul cursului au fost identificate, analizate şi ilustrate cu exemple practice aspectele cheie, implicate de această problematică.

 

La seminar au participat 25 de angajați din departamentele managementul riscului, operaţiuni, audit intern, legalitate, conformitate din cadrul băncilor licențiate.

 

Seminarul a fost moderat de un consultant în domeniul bancar, CFA, PHD, care deține și titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanţe internaţionale, este profesor asociat al Şcolii Doctorale de Finanţe Bănci – DOFIN, al programului de masterat Managementul Sistemelor Bancare şi al Academiei de Risc, în cadrul cărora predă materii precum econometrie, instrumente derivate şi managementul riscului. A fost preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari-Bancari din România, în prezent este Preşedinte al CFA România.

 

Avem convingerea, că informațiile și cunoștințele, acumulate de către participanți în cadrul seminarului, vor fi de real folos în activitatea lor profesională.

 

 

 

Alte articole

Comunicat de presă al Asociației Băncilor din Moldova

La invitația Casei de Formare din Luxemburg, Președintele Asociației Băncilor din Moldova, Dl Nicolae Dorin a participat la Forul Țărilor Partenere cu genericul „Dezvoltarea capacității sectorului financiar cu impact: schimbul de cunoștințe, înțelegerea provocărilor și colaborarea”, care a avut loc în perioada 1-3 octombrie 2018 la Luxemburg.


03 Oct 2018

Comunicat informativ al Asociației Băncilor din Moldova

Asociația Băncilor din Moldova continuă seria seminarelor oferite angajaților din sectorul bancar din Republica Moldova. Cu suportul Institutului Bancar Român, în perioada 22-23 martie 2018, a fost organizat seminarul de instruire cu tema "Restructurarea creditelor bancare pentru companii - o necesitate pentru revitalizarea activitatii economice".


23 Mar 2018