ABM își consolidează capacitățile în promovarea ESG și a Finanțării Durabile

Asociația Băncilor din Moldova (ABM) a participat la Forumul de Finanțe Durabile organizat de Banca Națională a Georgiei, Rețeaua de Bănci și Finanțe Durabile (SBFN) și Corporația Internațională de Finanțe (IFC), membru al Grupului Băncii Mondiale, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice al Elveției (SECO).
Forumul a reunit specialiști și profesioniști din domeniul financiar din diferite țări, pentru a discuta și a analiza aspecte importante legate de finanțele durabile. În cadrul acestuia au fost abordate tematici de actualitate și s-au adus în discuție aspecte esențiale privind gestionarea riscurilor, dezvoltarea piețelor financiare durabile, raportarea și divulgarea ESG, precum și perspectivele sectorului privat în implementarea politicilor și reglementărilor în domeniu.
Vorbitori de valoare din diverse țări cu experiență în implementarea politicilor ESG (Environment, Social and Governance) au fost invitați să participe în cadrul acestor dezbateri, contribuind la o înțelegere mai profundă și la identificarea celor mai bune practici în domeniu.
De asemenea, reprezentantul ABM a finalizat cu succes cursul de Train of Trainers, în colaborare cu Rețeaua de Bănci și Finanțe Durabile (SBFN) și Asociația Bancară a Georgiei (BAG), având ca obiective să ofere suport asociațiilor bancare partenere să-și aprofundeze cunoștințele despre ESG și finanțarea durabilă, să dezvolte produse și să educe instituțiile membre și alte părți interesate în domeniul finanțelor durabile și ESG.
Participarea ABM la aceste evenimente reprezintă un pas important în direcția consolidării și promovării practicilor și a principiilor de finanțare durabilă și responsabilă în Republica Moldova.
ABM în cadrul cursului a fost reprezentată de către Vulpe Vasile, Consilier al Președintelui ABM.
Reamintim că ABM este o organizație non-guvernamentală care reprezintă interesele membrilor săi, având ca scop promovarea unui mediu bancar durabil și a practicilor responsabile în sectorul financiar din Republica Moldova.
Alte articole
Instruire online în domeniul sancțiunilor internaționale
În data de 13 martie 2024, 28 de reprezentanţi ai sectorului bancar din Moldova, în cadrul seminarului „Sancțiuni internaționale, provocări şi studii de caz”, organizat de Asociația Băncilor din Moldova în parteneriat cu Institutul Bancar Român, au fost familiarizaţi cu legislaţia consolidată şi cele mai bune practici privind sancţiunile internaţionale, adoptate de ONU, UE şi SUA.
14 Mar 2024