Întrunire la Banca Națională a Moldovei cu participarea conducerii Asociației Băncilor din Moldova și a conducerii Băncii Naționale a Moldovei.

23 August 2013

Pe 23.08.2013 a avut loc o întrunire la Banca Națională a Moldovei cu participarea conducerii Asociației Băncilor din Moldova și a conducerii Băncii Naționale a Moldovei. Președintele Consiliului de Administrație al BNM, Guvernatorul Dl Dorin DRĂGUȚANU și membrii Consiliului s-au întîlnit cu Președintele ABM, Dl Leonid TALMACI și conducătorii băncilor licențiate. 
 

În cadrul discuțiilor au fost abordate chestiuni importante și actuale la zi în sectorul financiar-bancar precum: evoluția cursului valutar; obținerea de către Republica Moldova a rating-ului de țară; diminuarea normelor rezervelor obligatorii la BNM; guvernarea corporativă; perfecționarea cadrului legislativ privind reglementarea valutară pe teritoriul Republicii Moldova; impozitarea dobînzilor la depozite, raportarea financiară; utilizarea Semnăturii mobile ca mijloc de identificare a clienților și perfecționarea cadrului normativ - legislativ aferent deschiderii, modificării și închiderii conturilor la băncile licențiate și de asemenea alte întrebări de interes major pentru activitatea băncilor licențiate. 
 

De comun acord s-a convenit asupra unei conlucrări mai strînse dintre comunitatea bancară și Banca Națională a Moldovei, inclusiv prin crearea unor grupuri de lucru comune, în vederea soluționării dificultăților și problemelor stringente la zi.

Alte articole

Conferința internațională ”Frauda nu are frontiere. Programe, metode şi tehnologii antifraudă” la a II-a ediție.

Astăzi, 25 noiembrie 2013, şi-a desfăşurat lucrările cea de-a doua ediţie a conferinţei ”Frauda nu are frontiere.


25 Noi 2013

A fost înregistrat Statutul Asociației Băncilor din Moldova în redacție nouă

Prin Decizia nr.123 din 02 iulie 2013 Ministerul Justiției al Republicii Moldova, în temeiul articolelor 181,186 ale Codului Civil al Republicii Moldova,


02 Iul 2013