Comunicat informativ al Asociației Băncilor din Moldova

05 Decembrie 2018

 

În perioada 3-5 decembrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Casa de Formare din Luxemburg, a organizat seminarul de instruire cu tema „Retail banking, Noi canale de distribuție și E-Banking”.

 

În cadrul seminarului au fost instruiți 26 de manageri de nivel mediu din cadrul băncilor licențiate, a căror activitate ține de luarea deciziilor și elaborarea strategiilor în domeniul retail banking.

 

Pe parcursul seminarului participanții au avut posibilitatea de a analiza punctele tari și punctele slabe ale strategiei bancare actuale, de a analiza mediul local, maturitatea transformării, potențiale canale și instrumente de distribuție și au construit scenarii locale, aspecte care definesc foaia de parcurs, planificarea și consolidarea blocurilor necesare pentru evoluția strategică a unei bănci.

 

Transferul de cunoștințe teoretice a fost complementat de un exercițiu de brain storming, în cadrul căruia participanții au construit scenarii reale în raport cu situația reală din cadrul băncii.

 

Cunoștințele obținute în cadrul seminarului au răspuns așteptărilor participanților, care au avut posibilitatea să cunoască mai multe practici internaționale în domeniul retail banking și E-Banking, care, sperăm, î-i vor ajuta să vină cu idei și direcții noi de dezvoltare a acestor segmente ale pieței serviciilor financiare.

 

 

 

Alte articole

Comunicat informativ al Asociației Băncilor din Moldova

În perioada 27 – 30 noiembrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Casa de Formare din Luxemburg, a organizat seminarul de instruire cu tema „Managementul securității cibernetice și informaționale”, care a avut drept obiectiv de bază formarea unei viziuni generale asupra securității informatice, a problemelor și a riscurilor asociate securității cibernetice.


30 Noi 2018

BNM și CNPF cu suportul Fondului pentru Buna Guvernare al Guvernului Marii Britanii și-au unit eforturile în educația financiară a populației

Vreți să știți ce este un credit și cum să vă protejați de supraîndatorare, să înțelegeți cum funcționează sistemul financiar din Republica Moldova și să aflați cum să vă majorați veniturile prin propriile investiții? La aceste, dar și la alte întrebări veți afla răspunsurile din seria de materiale informative lansate astăzi de Banca Națională a Moldovei (BNM),împreună cu Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF).


20 Ian 2020