Comunicat informativ al Asociației Băncilor din Moldova

30 Noiembrie 2018

 

În perioada 27 – 30 noiembrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Casa de Formare din Luxemburg, a organizat seminarul de instruire cu tema „Managementul securității cibernetice și informaționale”, care a avut drept obiectiv de bază formarea unei viziuni generale asupra securității informatice, a problemelor și a riscurilor asociate securității cibernetice. În calitate de trainer al seminarului a fost un expert european cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul securității cibernetice, având la activ numeroase certificări în domeniu.

 

Seminarul a fost dedicat specialiștilor din domeniul IT, securității, managementului riscurilor și conformității, la care au participat 25 de angajați din cadrul băncilor și ai Băncii Naționale a Moldovei.

 

Având în vedere importanța securității cibernetice și informaționale, în condițiile unei dezvoltări rapide a tehnologiilor informaționale și ale mediului virtual, Asociația Băncilor din Moldova, în colaborarea cu Casa de Formare din Luxemburg, a organizat la sfârșitul seminarului, pe 30 noiembrie curent, un briefing, obiectivul de bază al căruia a fost sensibilizarea factorilor de decizie din cadrul băncilor cu privire la amenințările la adresa securității, conștientizarea scopului și rolului Securității Cibernetice, precum și a necesității efectuării investițiilor în domeniul dat, care să fie rentabile și să aducă valoare pentru instituție.

 

Briefingul a întrunit reprezentanți ai băncilor licențiate, Băncii Naționale a Moldovei, Centrului de răspuns la incidente cibernetice din cadrul I.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” și ai Asociației Băncilor din Moldova.

 

 

 

Alte articole

Comunicat informativ al Asociației Băncilor din Moldova

 Pe 5 noiembrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Institutul Bancar Român a organizat seminarul de instruire cu tema „Spălarea banilor în mediul online”.


06 Noi 2018

Comunicat informativ al Asociației Băncilor din Moldova

În perioada 3-5 decembrie 2018, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Casa de Formare din Luxemburg, a organizat seminarul de instruire cu tema „Retail banking, Noi canale de distribuție și E-Banking”.


05 Dec 2018