Republica Moldova are nevoie de un sistem bancar transparent si puternic! Republica Moldova are nevoie de predictibilitate, transparenţă şi reguli clare.

20 August 2020

Susţinem Victoriabank şi pe acţionarii săi internationali Banca Transilvania şi BERD

 

 

În contextul includerii Victoriabank, una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, într-un caz care vizează evenimente care au avut loc acum şase ani în sistemul bancar, ne exprimăm susţinerea faţă de Victoriabank, precum şi de acţionarii săi internaţionali.

 

Moldova are nevoie de capital pentru dezvoltare, de locuri de muncă, companii noi, infrastructură, iar în această ecuaţie, investitorii au un rol esenţial. Ei aleg în funcţie de stabilitatea, transparenţa şi bunele practici pe care le văd într-un stat sau altul.

 

Capitalul aduce dezvoltare şi prospetitate, însă capitalul merge înspre ţările care oferă predictibilitate şi îşi tratează investitorii cu respect.

 

Asociatia Bancilor din Moldova are încredere că Victoriabank va trece cu bine peste acest hop şi apreciază efortul acţionarilor săi de a contribui la modernizarea sistemului bancar din ţara noastră.

 

O economie modernă şi dinamică nu este posibilă fără un sistem bancar sănătos, modern şi predictibil. Rolul băncilor este esenţial în economie tocmai pentru că facilitează finanţarea invesţiitor şi a consumului. Un sistem bancar puternic înseamnă o economie puternică, iar o economie puternică înseamnă prosperitate pentru toţi cetăţenii.

 

 

 

Asociația Băncilor din Moldova

 

 

 

 

 

Alte articole

Comunicat de presă al Asociației Băncilor din Moldova

Băncile din Moldova susțin sectorul agricol afectat de secetă


20 Aug 2020

Întrevederea Președintelui ABM, Dl Nicolae DORIN cu reprezentanții Misiunii FMI în Republica Moldova

La 21 mai 2015, Președintele ABM, Dl Nicolae DORIN a avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii de asistență tehnică a Fondului Monetar Internațional, care se află în vizită la Chișinău în perioada 18-28 mai, la invitația Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova.


21 Mai 2015