Comunicat de presă al Asociației Băncilor din Moldova

20 August 2020

Băncile din Moldova susțin sectorul agricol afectat de secetă

 

 

În condițiile în care agricultorii din țară se confruntă cu dificultăți cauzate de seceta severă din anul curent, Asociația Băncilor din Moldova informează mediul de afaceri și comunitatea că băncile din țară sunt dispuse să ofere suport clienților beneficiari de credite, care activează în sectorul agricol și întâmpină dificultăți la onorarea obligațiilor la credite.

 

Astfel, fiecare bancă este gata să examineze împreună cu clienții săi impactul secetei asupra producției agricole și, respectiv, asupra activității economice a gospodăriei și să identifice măsuri individuale pentru fiecare client în funcție de situația concretă a acestuia. Băncile își propun ca în baza dialogului cu partenerii săi – agricultorii să aplice cele mai optime soluții în fiecare caz individual.

 

Totodată, în scopul susținerii agricultorilor, băncile nu vor recurge la aplicarea comisioanelor și taxelor pentru prelungirea/renegocierea termenului de rambursare a creditelor acordate producătorilor agricoli afectați de secetă.

 

Asociația Băncilor din Moldova mizează pe dialogul constructiv și eficient al producătorilor sus-menționați cu băncile finanțatoare pentru a contribui la depășirea situației existente în sectorul agricol.

 

 

Asociația Băncilor din Moldova

 

 

 

Alte articole

Mesajul de felicitare al Președintelui Asociației Băncilor din Moldova de Ziua lucrătorului bancar

Stimați colegi, Cu ocazia Zilei lucrătorului bancar Vă adresăm expresia înaltei noastre consideraţii și gratitudinea pentru contribuţia Dumneavoastră semnificativă la dezvoltarea şi fortificarea sistemului bancar din Republica Moldova, care a fost și rămâne indiscutabil principalul promotor al transformărilor structurale din țară, reprezentând în timp un catalizator al reformelor.


04 Iun 2020

Comunicat al Asociației Băncilor din Moldova

Asociația Patronală „Asociația Băncilor din Moldova” comunică despre încheierea mandatului Președintelui Asociației Băncilor din Moldova, Dlui Nicolae DORIN, începînd cu 27 noiembrie 2022. Dl Nicolae DORIN a activat în cadrul sistemului bancar peste 30 de ani, inclusiv în calitate de Președinte al Asociației Băncilor din Moldova în perioada anilor 2015-2022. De la fondarea Asociației și până a deveni Președinte al Asociației Dl Nicolae DORIN a exercitat funcția de Vicepreședinte al Asociației Băncilor din Moldova, contribuind la promovarea reformelor și consolidarea sistemului bancar național.


01 Noi 2022